Cilt Temizliği ve Bakımı

Cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek, komedonlardan arındırarak, sivilcelerin oluşumunu engellemek ve daha da önemlisi, cilt esnekliğini ve gençliğini devam ettirmek için yapılan uygulamalardır. Cilt temizliği ve bakımını iki ayrı grupta değerlendirebiliriz.


Salon Bakımları

Uzmanlar tarafından, profesyonel ürünler ve cihazlar yardımı ile cildin ihtiyacına göre, periyodik olarak uygulanan aylık veya haftalık bakımlardır.


Ev bakımları (Kişisel bakım)

Kişinin doğal ve kozmetik ürünler yardımı ile cildin ihtiyacına göre, periyodik olarak uyguladığı günlük, haftalık ve aylık bakımlardır. Salon bakımlarının devamı olarak kişinin kendi cilt bakımına evde de devam etmesi gerekmektedir. Müşteri bu konuda yönlendirilmeli, günlük, haftalık ve aylık bakımlar hakkında bilgilendirilmelidir.


Günlük bakımlar

  1. Temizleme: Cilt temizliği, temel cilt temizliği dışında her gün yapılması gereken bir uygulamadır. Cilt türüne uygun bir temizleyici ürünle cilt sabah ve akşam mutlaka temizlenmelidir.
  2. Sıkıştırma: Günlük bakımlarda temizlemeden sonraki aşama, tonik uygulamasıdır. Tonik uygulamasında, cildin ihtiyacına göre cildi ferahlatıp rahatlatmak, gözenekleri sıkıştırmak ve aynı zamanda temizleme ürününden arta kalan kalıntıları temizlemek amaçlanmaktadır.
  3. Nemlendirme: Tonikten sonraki uygulama nemlendirici (gündüz ve gece kremi) uygulamasıdır. Nemlendirici uygulamasında, gündüzleri cildi nemlendirmek ve dış etkenlerden korumak, amaçlanmaktadır.
  4. Bakım: Tonikten sonraki diğer bir uygulama gece kremi uygulamasıdır. Gece kremi uygulamasında, geceleri özellikle cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. o Göz çevresi ve boyun bakımı: Göz çevresi ve boyun bölgesi özel bakım gerektiren bölgelerdir. Bu bölgelere günlük olarak, uygun kozmetiklerle bakım uygulanmalıdır.

Aylık ve haftalık bakımlar

Cilt ihtiyacına göre, haftalık veya aylık olarak scrup ve bakım maskesi uygulamaları yapılmalıdır. Scrup bakımları sayesinde ciltte biriken ölü tabakalardan cildi arındırmak, kullanımı sonrasında cildin ihtiyacına göre cildi nemlendirmek, beslemek, gözeneklerini sıkıştırmak gibi çeşitli özelliklerinden faydalanmak amacıyla kullanılacak kozmetiklerin olumlu etkilerinden yararlanmak amaçlanmaktadır.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış

Yorum Yaz

Bize Ulaşın

Hizmetlerimiz

İletişim

Bizi Takip edin

Lonay Güzellik ve Kişisel Bakım
© 2020 Fixed asmbly idea & application