Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

Epilasyon işlemi yapıldıktan 3-4 gün içinde kıllar cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar 5. günden itibaren ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür.  

Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 3-5 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra vucut yeni kıl üretmeye başlar, oluşan kıllar dökülen kıllara oranla her seans sonrası daha zayıf olarak çıkar.

Bu süreç  yüz bölgesi için ortalama 4-5 haftadır, vücut bölgesi için ise 6-8 haftadır. Her lazer epilasyon seansında kıl kökü bir miktar hasar görür. Bu nedenle her seanstan sonra yeniden uzayan kılların inceldiği fark edilir. Ortalama 6-8 lazer epilasyon seansından sonra kıl kökü bir daha kıl üretemeyecek düzeyde tahrip olur ve o kök bir daha kıl üretemez. Böylece lazer epilasyon tamamlanmış olur.

Bilinenin aksine vucut güneşten iyi bir şekilde korunduğu sürece Lazer yaz aylarında da uygulanabildiği için lazer epilasyon seanslarına yaz aylarında ara vermeye gerek kalmaz. Bu da lazer epilasyonun etkinliğini arttıran önemli bir özelliktir.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış

Yorum Yaz

Bize Ulaşın

Hizmetlerimiz

İletişim

Bizi Takip edin

Lonay Güzellik ve Kişisel Bakım
© 2020 Fixed asmbly idea & application